1998 Dünya Kupası Sıralama ve İstatistikleri

Dünya üzerinde yapılan en prestijli turnuvaların başında Dünya Kupası gelmektedir. Geçmişten günümüze kadar devam eden bu organizasyon içerisinde de pek çok hikayenin olması, epik anların barınması insanların tarihin tozlu sayfalarına tekrar tekrar bakmalarına neden olabiliyor. 1998 Dünya Kupası sıralama ve istatistikleri de ev sahipliği yapmış olduğu verilerden ötürü futbol severin her zaman ilgi duyduğu alanların başında gelmektedir.

Özellikle turnuvayı hangi takımın kazandığı, finalde kimi elediği ya da hangi futbolcunun gol kralı olarak tarihe geçtiği gibi bilgiler hafızamızı tazelemek adına da oldukça değerli.

Finali kaybeden Brezilya turnuvayı ikinci olarak tamamlama başarısı gösterdi. Hırvatistan beklentilerin aksine müthiş çıkışı sayesinde üçüncü olurken, Hollanda ise dördüncü olarak hayal kırıklığı yaratmıştı.

1998 Dünya Kupası Kim Kazandı?

Kupaya ev sahipliği yapan Fransa hem başlangıç hem de son nokta olarak oldukça farklı bir turnuva başarısı gösterdiğini de bizlere kanıtladı. 1998 Dünya Kupası kim kazandı sorusu da ev sahibi olan ülke olarak karşımıza çıkıyor. Oynamış olduğu maçlarda gösterdiği üstün başarı ve dominant bir oyuncu topluluğu olması Horozlar’a bu başarıyı çok zorlanmadan getirmişti.

Finalde de belki de tarihin en iyi Brezilya takımlarından biriyle mücadele etmesine rağmen baştan sonra üstün bir oyun neticesinde Fransızlar kendi evlerinde kupaya uzanmış ve futbol hikayesini oldukça olumlu biçimde sonlandırmıştı. Toplam 171 maçın oynandığı turnuvada maç başına yakalanan 2,67’lik gol ortalaması da oldukça tatmin edici.

1998 Dünya Kupası Gol Kralı

Turnuva istatistikleri arasında bireylerin merakla takip ettiği alanlardan bir tanesi en iyi oyuncu ve gol kralı olabiliyor. Zira 1998 Dünya Kupası gol kralı o dönemlerin yıldızı parlayan isimlerinden biri olan Davor Suker’e aittir. Hırvatistan adına atmış olduğu 6 gol ile bu ödüle layık görülen deneyimli golcü kendi ve ülkesi adına da önemli bir başarıya sahip oldu.

Yalnız tahmin edilenlerin aksine kupa sahibi Fransa ya da gol kralı Suker turnuvanın en iyi oyuncusu seçilmediler. Brezilya’nın ünlü forveti Ronaldo oynamış olduğu futbol ve yapmış olduğu maç içi hareketleri 98 Dünya Kupası’nda en iyi oyuncu ödülünü alma şansını da elde etti.

Yorum yapın