2002 Dünya Kupası Sıralama Ve İstatistikleri

Güney Kore ve Japonya ülkelerinin ev sahipliğinde düzenlenen 2002 Dünya Kupası pek çok farklı veriyi de sunması ile biliniyor. Özellikle ülkemiz adına tarihi öneme sahip olan bu turnuvada bilindiği gibi Türkiye yaratmış olduğu etki sayesinde tüm dünyanın odak noktası olmayı başarmıştı. Özellikle Brezilya ile oynanan maçlar ve İlhan Mansız’ın altın golü ve Roberto Carlos’a atmış olduğu çalım günümüz dünyasında hala konuşulan konular arasında yer almaktadır. 2002 Dünya Kupası sıralama ve istatistikleri de bu anlamda insanların ilgi noktalarından birini oluşturmaya devam ediyor.

Ülkemiz turnuvaya yarı finalde veda ederek ve son maçında da galip gelerek 3. Olarak yurda dönmeyi başardı. Turnuvaya toplam 32 takım katılım sağlarken 4.olma başarısını ise ev sahibi ülkelerden Güney Kore gösterdi.

2002 Dünya Kupası Finali

Elbette kaybedenlerin hatırlanacağı kadar finalist takımlar ve sonunda kupa ile ülkesine dönüş yapan ekibin de organizasyon için değerli olduğunu vurgulamak gerekiyor. 2002 Dünya Kupası finali Brezilya ve Almanya milli takımları arasında oynandı. Oldukça çekişmeli geçen maçın sonunda ise gülen taraf Sambacılar oldu.

2002 kupası ile birlikte bu turnuvayı toplamda 5.kez kazanan Brezilya önemli rekorların da sahibi olmayı başardı. Pek çok yönden hikayelerin bu turnuva özelinde olduğunu belirtmiştik. Bunlardan bir tanesi de oynanan toplam 64 maçta maç başına 2,52 gol ortalamasının yakalanmasıdır. Zira bu rakam kupa tarihine baktığımız zaman çok tatmin edici bir durum olarak lanse edilemiyor.

2002 Dünya Kupası En İyi Oyuncu

Kupanın sahibi Brezilya olmasına rağmen 2002 Dünya Kupası en iyi oyuncu ödülü Alman kaleci Oliver Kahn’a verildi. Yapmış olduğu kurtarışların dışında oyun içinde göstermiş olduğu istikrarlı başarıdan ötürü başarılı kaleci bu ödülün sahibi olmayı başardı.

Şüphesiz ki turnuvanın en dikkat çekici performanslarından bir tanesi de Ronaldo’ya ait. Yıldız oyuncu atmış olduğu 8 gol ile bu organizasyonun gol kralı oldu. Finalist takımlardan Almanya’nın orta saha oyuncusu Ballack ise 4 asistlik performansı ile bu alanda dağıtılan ödüllerden bir tanesini koleksiyona eklemiş oldu.

Yorum yapın