2022 Dünya Kupası

Genel olarak alışık olduğumuz gibi 4 senede bir yaz aylarının vazgeçilmez organizasyonlarından bir tanesinin Dünya Kupası olduğunu biliyoruz. Ancak 2022 senesinde düzenlenmiş olan bir ayrıcalık sayesinde sadece bu yıla özgü olmak üzere maçlar kışın oynanacak. Bilindiği 2022 Dünya Kupası Katar ev sahipliğinde düzenlenecek olan bir organizasyon olarak biliniyor. Hal bu şekilde olunca tabii ki hava sıcaklık durumlarının da hesaba katılması gerektiğini unutmadan belirli kararları almak gerekiyor.

Yetkililer de düzenlemiş oldukları toplantıların sonucunda bu hava sıcaklıklarının yaz aylarında futbol oynama elverişli olmadığı kanısına vardır. Durum böyle iken de Katar’da oynanacak bu Dünya Kupası kış aylarında yani yerel liglere ara verilmesi ile ekranlarda kendine yer bulacak.

2022 Dünya Kupası Ne Zaman Başlıyor?

Tabii ki bu tür bir kararın alınması maç fikstürlerini de yakından ilgilendiren belirli güncellemelerin yapılmasına da ön ayak oluyor. Katılacak olan takımların sahip olduğu lokal ligler de kış aylarında sezon arasına otomatik olarak girmiş olacak. Elbette insanların merak ettiği soruların başında da Dünya Kupası takvimi geliyor. 2022 dünya kupası ne zaman başlıyor da şüphesiz ki en çok soru işaretlerine sahip olan sorgulamalardan bir tanesi olarak lanse edilebilir.

Turnuva Katar ve Ekvador ile oynanacak maç ile başlıyor. 21 Kasım tarihinde gerçekleşecek bu başlama vuruşuna da Havr şehri ev sahipliği yapıyor. Final maçı ise 18 Aralık 2022 tarihinde Lusail şehrinde oynanacak ve oyuncular kendi takımlarına geri dönüş sağlayacaklar.

2022 Dünya Kupası Grupları

Elbette bu kadar değerli bir organizasyonun hangi takımları aynı grupta buluşturduğu bilgisi de son derece değerli verilerden biri olma özelliğini taşıyor. 2022 Dünya Kupası grupları da çekilen kura ile kısa zaman önce belli olmuştu.

A Grubu; Katar – Ekvador – Senegal – Hollanda

B Grubu; İngiltere – İran – ABD – Galler

C Grubu; Arjantin – Suudi Arabistan – Meksika – Polonya

D Grubu; Fransa – Avustralya – Danimarka – Tunus

İlk iki takımın bir üst tura çıkacağı turnuvada oluşan gruplara bakıldığı zaman oldukça rekabet düzeyi yüksek bir maç trafiğinin bizleri beklediğine de yakından tanıklık edebiliyoruz.

Yorum yapın