2018 Dünya Kupası Sıralama ve İstatistikleri

14 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında Rusya’nın ev sahipliğinde yapılan 2018 Dünya Kupası kendi içerisinde barındırmış olduğu hikayeler ile de dikkat çekiyor. Özellikle trajik maçların oynandığı bir turnuva olarak dikkat çeken organizasyon sonunda gülen takım ise pek çokları için sürpriz olmamıştır. Fransa tarihinde 2.kez bu değerli kupayı müzesine götürürken, finalde Hırvatistan’ı da son derece güzel ve etkili bir oyun ile geçmişti. Turnuvayı 3.sırada bitirmeyi başaran Belçika ise yarı finalde önemli ekiplerden biri olarak İngiltere’yi saf dışı bırakmıştı. 2018 Dünya Kupası sıralama ve istatistikleri de ilginizi eminiz çekecektir.

Toplam 32 takımın katılım gösterdiği turnuvada 11 ev sahibi şehir ve 12 stadyum eşliğinde gerçekleşti. Maç başına 47.371 taraftar oranı ise pek çok birey için şaşırtıcı derecede düşük olarak lanse edilebiliyor.

2018 Dünya Kupası Altın Top Ödülü

Çok göz önünde olan bir ödül olmasa da turnuvaların sonunda ortaya çıkan bazı değerlendirmeler olabiliyor. Hem taraftarların hem de yetkili isimleri vermiş olduğu ortak kararın da 2018 Dünya Kupası altın top ödülü için geçerli olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Zira göze hoş gelen futbol oynayan Hırvatistan’ın takım kaptanı olan Luka Modric kariyerinde ilk kez bu ödülle tanışmış oldu.

Gümüş top Eden Hazard’a giderken, altın ayakkabı ödülünü ise 6 gol ile turnuvayı gol kralı olarak kapatan Harry Kane almış oldu. Attığı goller ile takımını finale kadar getiren Griezmann ise hem bronz top hem de gümüş ayakkabı ödüllerini topladı.

2018 Dünya Kupası Fair Play Ödülü

Bilindiği gibi takımların dostça mücadele etmesine elveriş sağlayan en önemli spor dallarından bir tanesi de futboldur. Her ne kadar saha içinde rekabet üst düzey olsa da bazı olaylar kulüp veya takımların belirli ödüllere ulaşmasına da olanak tanıyor. 2018 Dünya Kupası Fair Play ödülü de bu açıdan oldukça önem arz eden bir değere sahip olması ile karşımıza çıkıyor.

Turnuvanın başarısız olarak addedilecek takımlarından biri olsa da İspanya milli takımı tarihinde ilk kez bu turnuva aracılığı ile bu ödülü evine götürdü. Böylesine prestijli bir başarı elde edilmesi de takımın dünya kupasında yaşadığı hayal kırıklığını bir nebze gidermiş oldu.

Yorum yapın