2006 Dünya Kupası Sıralama Ve İstatistikleri

9 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Almanya’nın 12 şehrinde düzenlenen 2006 Dünya Kupası toplamda 32 takımın katılımı ile gerçekleşmiştir. Ev sahibi Almanya’nın üçüncü olarak bitirmiş olduğu turnuvada Portekiz ise kendilerinden beklenmeyen bir çıkış yaparak yarı finale kadar geldi. Ancak bu aşamada yenilgi ile evine dönen Portekiz turnuvayı da 4.sırada tamamlamış oldu. İtalya ise kazanmış olduğu kupa ile bu turnuvayı 4. Defa evine götürme şansını yakaladı. 2006 Dünya Kupası sıralama ve istatistikleri ise birçok yönde çarpıcı sonuçlar ile karşılaşmamıza olanak tanıyor.

Turnuvayı toplamda 3.353.655 milyon insan statlarda takip etti. Toplam 64 maçın oynandığı düşünüldüğü zaman da maç başına 52.401 kişinin stadyumlarda olduğunu söylemek mümkün. Yoğun katılımlı bir turnuva olmasının yanı sıra Almanya’nın modern ev sahipliği de organizasyonu çekici kılan detaylardan.

2006 Dünya Kupası Nerede Oynandı?

Seyirci katılımlarının yanı sıra insanların televizyonları başından da bu turnuvayı oldukça yakından takip etmiş olduklarına tanıklık edebiliyoruz. Öyle ki 30 milyar tekil olmayan izleyici organizasyonda yer alan maçları izlemiş bulunuyor. Bu da dönemin şartları da göz önünde bulundurulduğu zaman oldukça yüksek bir oran olarak nitelendirilebilir.

Bilindiği gibi turnuvaya ev sahipliği yapmak isteyen pek çok ülke bunun için başvurularda bulunuyor. 2006 Dünya Kupası nerede oynandı sorusunun yanıtı da bir hayli ilginç. Zira Almanya yapılan oylamada sadece 1 oy farkı ile Güney Afrika’yı saf dışı bırakmış ve maçları oynatma hakkını elde etmiştir. Bu bakımdan turnuvanın hikâyesi son derece kıymetli.

2006 Dünya Kupası Asist Kralı

Elbette bu tip rakamların ve sayıların insanlar açısından ne kadar önemli olduğu tartışılıyor olsa da esas saha içine odaklanmanın da bir noktada olumlu olacağını düşünüyoruz. 2006 Dünya Kupası asist kralı toplam 4 asistin altına imza atan Riquelme olmuştur. Arjantinli oyuncu göstermiş olduğu başarılı performansın yanına eklemiş olduğu ödül ile de ilgi çekmişti.

Miroslav Klose finalist Almanya’nın forvetinde atmış olduğu 5 gol ile gol kralı olurken, Fransız yıldız Zidane ise en değerli oyuncu seçilerek ödül koleksiyonlarına bir yenisini eklemeyi de başarmış oldu.

Yorum yapın