2010 Dünya Kupası Sıralama ve İstatistikleri

Dünya üzerinde hemen hemen her insanın takip ettiği en özel turnuvalardan bir tanesi de dünya kupası olarak karşımıza çıkıyor. Nitekim sadece futbola ilgi duyanlar değil aynı zamanda kendi milli takımlarını destekleme amacıyla gerek yerinde gerek ekran karşısında bu müsabakaları takip eden milyonlarca insan bulunuyor. 2010 Dünya Kupası sıralama ve istatistikleri de insanların dikkat ettiği konu başlıklarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Zira bu turnuvanın oldukça farklı hikayeleri barındırdığı gibi insanların aklında yer eden sahnelere sahip olduğunu da gözlemleyebiliyoruz. Güney Afrika’nın ev sahipliği yaptığı, toplam 9 şehir de düzenlenen müsabakalarda maç başına atılan 2,27 gol ortalaması ise oldukça kısır bir organizasyonun geçtiğiniz bizlere gösteren verilerden.

2010 Dünya Kupası’nı Kim Kazandı?

Tabii ki gol sayısının beklentilerin altında kalmasının yanı sıra kazanan ve kaybeden takımlara da bakmak bu aşamada önem arz ediyor. Üzerinden seneler geçtiği için insanlar zaman zaman bu bilgilerini de tazeleme noktasında olabiliyorlar. Peki, 2010 Dünya Kupası’nı kim kazandı?

İspanya, tarihinde bu kupayı ilk kez kazanma şerefine Güney Afrika’da nail oldu. Finalde Hollanda’yı geçen İspanyollar kupayı müzelerine götürerek tarihi bir başarının altına imzalarını da attılar. Sürpriz olarak nitelendirebileceğimiz takımların da yarı finale yükselmiş olduklarını görebiliyoruz. Turnuvanın 3.sırasında Almanya yer alırken, büyük bir çıkış yakalayan Uruguay ise organizasyonu 4.olarak sonlandırmak durumunda kaldı.

2010 Dünya Kupası Gol Kralları

Elbette bu kadar az golün atılmış olduğu ya da görece bunun vuku bulduğu bir turnuvanın epik senaryoları da karşımıza çıkarmasına şaşırmamak gerekiyor. Dünya futbol tarihinde ender görülebilecek olaylardan bir tanesi de tam 4 futbolcunun 2010 dünya kupası gol kralları arasında yer alması olmuştur.

Hollanda’nın yıldızı Sneijder, Uruguaylı Diego Forlan, şampiyon İspanya’nın forveti David Villa ve yarı finalist Almanya’nın sağ kanat oyuncusu Thomas Müller bu ödüle ortak oldular. Yine Kaka, Müller, Mesut Özil, Kuyt gibi başarılı futbolcular da yapmış oldukları 3 asist ile bu ortaklığın bir parçası olmayı sürdürdüler. Turnuvanın en iyi oyuncusu ide Diego Forlan olarak yapılan oylama ile belirlenmiş oldu.

Yorum yapın