2014 Dünya Kupası Sıralama ve İstatistikleri

Dünya kupası tarihinde önemli anların yaşandığı, ilginç durumların ortaya çıktığı pek çok maçtan ve istatistiki veriden söz edebiliriz. Özellikle oyuncuların göstermiş olduğu farklı performanslar ile turnuvalara damga vurmaları sık rastlanılan bir olay olarak karşımıza çıkıyor. 2014 Dünya Kupası sıralama ve istatistikleri de bu anlamda önem arz eden gelişmelere sahne olması ile bilinmektedir.

Turnuvaya toplamda 32 takım katılmıştır. Bunların yalnız 5 tanesi konfederasyon olarak dikkat çekiyor. Toplam 64 maçın oynandığı turnuvada maç başına atılan gol ortalaması ise 2.67’dir.

Turnuvada sıralama ise;

  1. Almanya
  2. Arjantin
  3. Hollanda
  4. Brezilya

Şeklindeydi.

Dilerseniz hangi ülkenin ev sahipliği yaptığına, kaç şehirde ve kaç kişi önünde organizasyonun ifa edildiği gibi merak edilen soruları da yanıtlandırmış olalım.

2014 Dünya Kupası Nerede Oynandı?

Söz etmiş olduğumuz gibi turnuvada belirgin olarak ortaya çıkan verilerden bir tanesi atılan gol sayısının bir hayli fazla olmasıdır. 2014 Dünya Kupası nerede oynandı sorusu da buna en güzel yanıt olacaktır. Brezilya topraklarından mıdır bilinmez ancak gol seyretme açısından taraftarların maçlardan memnun ayrıldığı bilinen bir gerçek. Turnuvayı Brezilya ev sahipliğinde gerçekleştirilen bir organizasyon olarak tanımlayabiliriz.

Bunun yanı sıra toplamda 3.429.873 kişi turnuvayı stadyumlardan canlı olarak takip etti. Yerel halkın yaşanılan maddi zorluklara rağmen turnuvaya bu kadar ilgi göstermesi de göz önünde olan detaylardan biri olarak lanse edilebilir. Maç başına 53.592 kişinin olduğunu da hesaplarsak Brezilya’nın turistik açıdan da kalkınmaya yelken açtığını söylemek yanlış olmayacaktır.

2014 Dünya Kupası En İyi Oyuncu

Tabii ki bu verilerin yanı sıra insanlar hangi oyuncunun kaç gol attığını, asist yaptığını da merak edebiliyorlar. 2014 Dünya Kupası en iyi oyuncu ödülü o zamanların yükselen yıldızı şimdinin ise dünyanın en iyi futbolcularından biri olan Messi’ye gitmişti. Henüz bu kupaya ulaşamayan Messi için o zamanlar önemli bir başlangıç olarak da dikkat çekiyordu.

Onun yanı sıra James Rodriguez atmış oldu 6 gol ile bu turnuvayı gol kralı olarak bitirmeyi başarmıştı. En iyi kaleci ödülü hala tartışmanız 1 numara olan Neuer’in olurken, en iyi genç oyuncu ise bu sıralar pek formda gözükmeyen Pogba olmuştu.

Yorum yapın